Puike overwinning

van DFS op SC Genemuiden

OPHEUSDEN - DFS trad afgelopen zaterdag in de hoofdklasse B aan tegen SC Genemuiden.

DFS speelde een prima wedstrijd tegen de bewoners van de tapijtstad. Nadat de bezoekers in de beginfase een schot naast zagen gaan leverde een voorzet van de opgestoomde Bokila uiteindelijk niets op. Genemuiden schoot vervolgens nog een keer voorlangs waarna Dors er niet in slaagde om geklungel van doelman Flier af te straffen. Vervolgens kopte aanvoerder Worm net over. Rond het half uur sloeg een goed voetballend DFS toe. Hendriks schatte een voorzet van Dors op waarde en schoof de bal beheerst langs Flier tegen de touwen,1-0 Twee minuten later vergrote Worm met een kopbal de voorsprong tot de 2-0 russtand.

In de tweede helft bleef DFS druk zetten op SC Genemuiden in de jacht op de beslissing van de match. De gasten kwamen niet veel verder dan een kopbal over van Muis. Dors kreeg vervolgens de kans om de wedstrijd te beslissen. Doelman Flier stond echter op zijn post en keerde zijn inzet bekwaam. Nadat Hendriks overschoot mocht hij, na een overtreding van De Jong, twaalf minuten voor tijd vanaf elf meter aanleggen voor de beslissing van de wedstrijd. Hendriks schoot de penalty onberispelijk binnen voor DFS, 3-0 De wedstrijd was daarna gespeeld. SC Genemuiden was uitgespeeld en DFS had de drie punten in de knip en men speelde de wedstrijd dan ook geroutineerd uit.

Opstelling:Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux (86. Nick Romein), Arjan Goorman, Rutger Worm (71. Qendrim Beqiraj), Luciën Dors, Thijs Hendriks (82. Alex Scheffer).