Zin in Tomorrow

ELST - Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. De natuurlijke systemen van onze aarde kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan.

Ook de sociale systemen dragen niet bij aan een evenwichtige verdeling van de goede dingen van Gods schepping. Op zoek naar oplossingen voor deze problemen reisden Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar 10 verschillende landen. Dit heeft geleid tot de inspirerende documentaire ‘Tomorrow’, waarin ze pioniers ontmoeten die op eigen initiatief de huidige systemen in de landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken.

In het kader van ‘Leren en inspireren’ laten we als werkgroep DuurzSaam Kerkzijn deze bijzondere documentaire verdeeld over 3 avonden zien. Op 26 september vertonen we de systemen ‘landbouw’ en ‘energie’. Na het bekijken van de genoemde thema’s uit de documentaire gaan we met elkaar in gesprek over de film en over wat wij zelf kunnen doen.

De film begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Locatie: De Ruimte, Sint Maartensstraat 32b, Elst.

Bingo

in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 30 september wordt de najaarsbingo gehouden ten bate van carnavalsvereniging De Waalkanters.

De bingo vindt plaats in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk en start om 20:00 uur. De Waalkanters zal overstappen op het boekjessysteem, maar er zijn ook andere mooie prijzen te winnen.