Afbeelding
Foto:

Najaars- en rommelmarkt in IJzendoorn

IJZENDOORN - Op zaterdag 23 september is het weer zover: de jaarlijkse najaars- en rommelmarkt in de dorpskern van IJzendoorn. Gezamenlijk organiseren zes IJzendoornse verenigingen de markt dit jaar alweer voor de 39e keer.

Op zaterdag 9 september is met een flinke groep vrijwilligers een grote hoeveelheid ‘rommel’ opgehaald in de omgeving. De twee weken daarna staan in het teken van het sorteren, inpakken en laden van al deze spullen.

De markt zal om 11:00 uur geopend worden en zal tot 16:00 uur duren. Er zijn ongeveer 90 kramen waarvan de helft met zelf opgehaalde spullen en waarvan de rest is verhuurd. De befaamde IJzendoornse oliebollen zijn al vanaf 9.00 uur verkrijgbaar. Om 14:00 uur wordt gestart met de traditionele veiling en na afloop is iedereen welkom om te genieten van een drankje en een stukje muziek. Gedurende de dag is er op de markt ook van alles te beleven. Zo kunt u de kerk en kerktoren bezichtigen en voor de kinderen zijn er een gratis draaimolen en een luchtkussen in het park. DJ Marcos zal de markt van een muzikaal tintje voorzien. De organisatie hoopt op een gezellige dag met mooi weer. Meer informatie staat op de website van de rommelmarkt: http://rommelmarkt.verenigingen-ijzendoorn.nl.