Afbeelding
Foto:

Special Sports Event succes

dankzij weer en veel meer

ELST - Op 10 september 10.00 uur: toss op sportpark De Pas in Elst. Dat gebeurt daar wel vaker, maar deze was bijzonder. Welke sportwethouder (Theo Janssen van Lingewaard of Ben Ross van Overbetuwe) mocht als eerste een toespraakje houden bij de opening van het Special Sports Event?

De eerste won. Hij was blij dat deze keer ook Lingewaardse sportverenigingen (Batouwe Basketbal en Hockeyclub MHC Bemmel) van de partij waren en deed de toezegging dat een derde editie op steun van de gemeente Lingewaard kan rekenen. Zijn Overbetuwse collega roemde de inzet van de vrijwilligers. Na een high five tussen de wethouders en alle deelnemers onderling en een peptalk van Lara Baars, bronzen medaillewinnaar kogelstoten op de Special Olympics, ging het evenement van start.

Onder leiding van sportcentrum De Studio werd een warming-up gehouden die eindigde met een polonaise met Bikkel, de mascotte van NEC voorop. Vervolgens zwierven de deelnemers uit over het sportpark waar gesnuffeld kon worden aan een 12-tal sporten. Te veel om apart te noemen. Bijzondere voorbeelden: boksen door de boksacademie Arnhem onder leiding van Orhan Delibas of Boccia door Vizier uit Beneden-Leeuwen.

Na 2,5 uur kwam iedereen moe en met rode wangen terug op het centrale plein voor een cooling down op muziek van de band Juke Box van Driestroom en voor de prijsuitreiking. Iedere deelnemer klom enthousiast op het erepodium voor een gouden medaille en de toeschouwers zongen de winnaars toe.

Op eigen gelegenheid of met de vervoersdienst ging iedereen huiswaarts, hopelijk met het voornemen om lid te worden van een van de sportclubs die zich presenteerden.