Afbeelding
Foto:

Het Enneagram, model om je persoonlijkheid te ontdekken

HETEREN - Een boeiende verteller is Willem Jan van de Wetering, Enneagram-trainer en coach. Hij is de man die op 12 september een lezing heeft gegeven in De Bongerd in Heteren.

Hij heeft studie van dit model gemaakt en er veel boeken over geschreven. Hij legt uit waarom het mensen kan helpen bij het streven naar geluk in het leven. Het model geeft 9 menstypen weer. Je kunt bepalen welk type het meest bij jou past. En zó kom je ook achter je drijfveren en valkuilen. Als voorbeeld noemt hij Louis van Gaal. Hij is een type 1, de perfectionist. Een gestructureerd en georganiseerd persoon, maar hij kan doorschieten in dwangmatigheid en zijn boosheid moeilijk voor zich houden. Als alles niet perfect verloopt. De les die voor hem te leren is: goed is goed genoeg! Eén voorbeeld van de vele die Willem Jan geeft. Een mooie introductie in het Enneagram, als hulpmiddel bij zelfverwerkelijking. Een introductie die mogelijk nog een vervolg gaat krijgen in de toekomst.

De volgende bijeenkomst is een interactieve presentatie door Ignar Rip. Het gaat over muziek, als hulp bij Alzheimer, dementie en Parkinson. Muziek als mogelijkheid om contact te maken. Op 10 oktober in zalencentrum De Bongerd in Heteren 20.00 - 22.00 uur. (entree: volwassenen 7,50 euro en jongeren 5 euro inclusief 1 drankje) (www.spirituele-ontmoeting-heteren.com).