Themabijeenkomst Longpunt Rijn IJssel

REGIO - Longpunt 'Rijn IJssel' organiseert een themabijeenkomst over het belang van goede voeding voor iedereen die gezond wil blijven. En dat geldt nog meer als je een ziekte hebt.

Patiënten met een (chronische) ziekte, zoals COPD hebben vaak een verhoogde behoefte aan energie, eiwit, calcium en vitamine D. Voor het ademhalen zijn sterke spieren nodig, waardoor de eiwitbehoefte hoger ligt dan bij gezonde mensen. En door gebruik van medicatie is de kans op botontkalking groter en daarom is de behoefte aan vitamine D en calcium hoger. Josephine Hartman, diëtiste, laat zien hoe aanpassingen van de voeding ervoor kunnen zorgen dat ziektelast en complicaties op de langere termijn verminderd kunnen worden. Naast de adviezen voor aanpassen van de dagelijkse voeding, kan ook het inzetten van dieetvoeding nodig zijn, meestal in de vorm van energierijke drinkvoeding.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u zien en proeven wat je kunt doen met flesjes drinkvoeding, maar ook waar u met gewone voeding nog winst kunt halen voor uw gezondheid. Het wordt een interactieve themabijeenkomst waar men adviezen krijgt, waar geproefd kan worden, waar recepten zijn en men dingen zelf kan uitproberen.

De themabijeenkomst wordt gehouden op donderdag 28 september van 14.00 – 16.00 uur in het Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken. Cliënten, hulpverleners en belangstellenden zijn welkom.