Afbeelding
Foto:

Bibliotheek Lent-De Ster krijgt metamorfose

LENT - De Bibliotheek Lent-De Ster krijgt een metamorfose. Van 19 september tot en met 26 september is de bibliotheek gesloten om de veranderingen mogelijk te maken.

In de hal van Voorzieningenhart Lent zit een kleine, goedbezochte bibliotheek. Vorig jaar stegen de uitleningen met ruim vijfentwintig procent en nog steeds blijft het aantal uitleningen stijgen. Bibliotheekleden kunnen dan ook gratis reserveren uit de volledige collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid met zo’n half miljoen boeken, cd’s en dvd’s. Manager van deze bibliotheek Margje Milder: “Inwoners van Lent maken veel gebruik van deze mogelijkheid om gratis te reserveren. De boeken of andere materialen zijn dan af te halen en in te leveren in deze Lentse bibliotheek.”

Met de metamorfose wil de Bibliotheek Gelderland Zuid de vele bezoekers van Bibliotheek Lent-De Ster wat extra’s bieden. Na de verbouwing kun je bij de bibliotheek aan de leestafel vast een boek of tijdschrift lezen. In de bibliotheek worden naast romans nu ook enkele Young Adults-boeken, populaire kookboeken, reisgidsen en dvd’s in de compacte collectie opgenomen.

Tijdens de verbouwing is de bibliotheek in Lent niet geopend. Dus zorg dat je een paar mooie boeken in huis hebt om de tijd te overbruggen. De uitleentermijn wordt speciaal voor deze periode verlengd. Wil je tijdens de verbouwing snuffelen tussen jeugdboeken? Dan kun je ook terecht in Bibliotheek Oosterhout in Voorzieningenhart de Klif. Vanaf 27 september ben je welkom in de vernieuwde bibliotheek. De openingstijden staan op www.obgz.nl/openingstijden.

Afbeelding