Foto: Frans Spaan
Foto: Frans Spaan Foto:

Bijeenkomst herdenkingsmonument in Oosterhout

OOSTERHOUT - Het monument aan het Vredesplein in Oosterhout, dat in september 1998 werd onthuld, wil tijdloos zijn. Het is niet alleen een herinnering aan de oorlogsellende en waarbij we onze daarna verkregen vrijheid vieren, maar ook en vooral een waarschuwing voor geweld in de toekomst.

Op vrijdag 15 september wordt weer de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst bij dit monument aan het Vredesplein gehouden. Dit zal gebeuren in samenwerking met basisschool SamSam (die met ingang van 2012 het monument geadopteerd heeft) met een actieve inbreng van kinderen uit groep 6/7 en 7, de heer Jan van Baal, wethouder van de gemeente Overbetuwe en de heer Johan Plamont, voorzitter van de Dorpsraad, terwijl Con Amore het geheel muzikaal zal opluisteren en begeleiden.

Het programma is als volgt:

* De kinderen worden vanaf 18.30 uur bij basisschool SamSam verwacht.

* Om ongeveer 18.45 uur vertrekken kinderen, aanwezige ouders, genodigden en andere belangstellenden voorafgegaan door Con Amore in optocht naar het Vredesplein.

* 19.00 uur aanvang herdenkingsbijeenkomst.

* Circa 19.30 uur einde herdenkingsbijeenkomst.

Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst wacht de kinderen een traktatie! Inwoners van Oosterhout en andere belangstellenden worden uitgenodigd bij deze herdenkingsbijeenkomst aanwezig te zijn. Omwonenden van de Zandstraat, Dorpsstraat vanaf hoek Zandstraat, Vredesplein en hoek Stationsstraat worden vriendelijk verzocht die dag de vlag uit te hangen.

Afbeelding