Afbeelding

Jeugd en senioren openen samen seizoen BC Elst

ELST - Badmintonclub Elst opende donderdagavond 7 september het nieuwe seizoen. Voor het eerst gebeurde dat in aanwezigheid van zowel de junioren en hun ouders als de senioren. Het bestuur hoopt hiermee de onderlinge band tussen beide spelerscategorieën te verstevigen.

“We willen de denkbeeldige poort tussen jeugd en senioren openen. Dat is een van onze hoofddoelen”, zei voorzitter Astrid Kepers. Ze sprak haar openingswoorden in sporthal De Helster ten overstaan van vele tientallen jeugdleden. Op de tribune luisterden hun ouders aandachtig mee.

Sinds vier jaar geleden hoofdtrainer Erik Schrier een nieuwe impuls gaf aan de positie van de jeugd is het aantal leden in deze categorie aanmerkelijk gegroeid. Er staan nu bijna veertig kinderen ingeschreven, goed voor zes competitieteams. Daarbij trekt BCE samen op met BC Ellaar uit Arnhem-Zuid. Bij alle technische en tactische aspecten die op de training worden belicht staat volgens Schrier voorop dat de kinderen plezier hebben in hun sport.

Om de daad bij het woord te voegen, vond even later een badmintonvariant op het spel ‘rond de tafel’. Ondersteund door oppeppende muziek streden jeugdleden en senioren in een vrolijke sfeer om de winst. Samen gaven ze op fraaie wijze invulling aan de doelstelling van het bestuur.

Wil je een keer meetrainen bij de jeugd? Kom dan op donderdag om 18:30 uur en meld je bij Erik Schrier. Je kunt hem ook mailen of even op onze website kijken hoe hij er uitziet. Meedoen met de senioren? Kom tussen 20:00 uur en 22:30 uur of stuur een mailtje naar info@bcelst.nl. Er zijn leenrackets beschikbaar.

Afbeelding