Tevreden gezichten na afloop

Foto: John Peters, Lienden
Tevreden gezichten na afloop Foto: John Peters, Lienden Foto:

Schamele seizoensstart Sethone

OMMEREN - Ter voorbereiding op het najaarsseizoen organiseerden tafeltennisvereniging Sethone en Ser80 een vriendschappelijke ontmoeting. In De Meent bleek de thuisploeg op 5 september beter voorbereid dan de gasten uit Dodewaard. Elk team van Ser80 was de gasten de baas.

Als verzachtende omstandigheid kon Sethone aanvoeren dat het door bezettingsproblemen drie gelegenheidsteams op de been moest brengen, bestaande uit competitiespelers, deelnemers van de bedrijvencompetitie en enkele jeugdspelers.

Eerste-teamspeler Robert van de Weetering trad aan met Dennis Jansen uit senioren 2 en jeugdspeler Guido van Ingen. Na een nederlaag van Dennis Jansen bracht de kopman van Sethone zijn ploeg langszij met eveneens een 3-0 score. Een spannend wedstrijdverloop leek in de maak. Niets was minder waar. De overige acht partijen gingen verloren, zes maal zelfs met 3-0.

Team 2 bestond uit twee spelers van de bedrijvencompetitie van Sethone: Joan Baylina en Paul Kogels, en een gastspeler uit Ommeren. Het wedstrijdverloop was spannend. Slechts twee keer 3-0, alle andere keren was een vierde of vijfde game nodig. Paul Kogels won drie enkelspelen, maar kon niet voorkomen dat ook hier een overduidelijke nederlaag geleden werd.

Sethone 3 bestond uit Richard Wierbos en twee bedrijvencompetitiespelers. Het klassenverschil was groot. Ser80 had zich al vanaf 18.00 uur warm gespeeld, sommige spelers uit Dodewaard hadden voor het eerst na de vakantie weer een batje in handen. Het werd 10-0 voor Ser80. Richard Wierbos had bijna de eer gered. Helaas verloor hij de tiebreak van de vijfde game ver boven de tien.