Expositie in Streekmuseum Baron van Brakell

OMMEREN - Van 9 september tot en met 28 oktober zijn werken van Erna Reesink en Wilma van Deinsen-Schaapte zien in het Streekmuseum, Provincialeweg 21 in Ommeren.

Wilma van Deinsen-Schaap woont in Opheusden. Zij schildert nu ongeveer vier jaar en is autodidact. Haar werken zijn meestal realistisch. Vaak schildert zij dieren. Daarnaast vindt zij het ook leuk om portretten van mensen en stillevens te schilderen. Favoriet bij haar is schilderen met acryl maar soms maakt zij ook een werk met olieverf. Het werk van Wilma is te zien op www.paintingsandpillows.nl en op haar facebookpagina.

Erna Reesink woont in Ochten en maakt textiele schilderijen. Zij heeft een hogere beroepsopleiding gevolgd waarbij zij zich heeft gespecialiseerd in tekenen en textiele werkvormen. Haar ontwerpen geven inzicht in haar denken waarmee zij anderen aanzet tot bewustwording over kleur en materiaal. De ontwerpen zijn abstract of realistisch. De gebruikte techniek is machinale applicatie en textielverf aangevuld met andere textieltoepassingen. Schetsen en ontwerpen vormen de basis voor de applicatie.


De entreeprijs is 5,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar voor het gehele museum. Meer informatie over de openingstijden staat op www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl. U dient er rekening mee te houden dat de expositieruimte ook wordt gebruikt voor vergaderingen en andere activiteiten. Hierdoor is het mogelijk dat de expositie niet altijd te bezichtigen is. Wanneer u speciaal voor de expositie naar het museum komt, kunt u contact opnemen via 0344 607431 voor nadere informatie.