DFS onderuit tegen Berkum

OPHEUSDEN - In de beginfase van de wedstrijd was de eerste mogelijkheid voor DFS. Hendriks zag zijn inzet echter hoog over de goal van Berkum gaan. Wat DFS daarna liet zien was ver beneden peil.

Op het middenveld werden de duels verloren, zodat de thuisploeg de bal direct cross kon spelen op de snelle Bacuna. De meeste mogelijkheden waren dan ook voor Berkum. Nadat Hendriks zijn schot door doelman Van Hoof uit de benedenhoek getikt zag worden kwamen de Zwollenaren net voor rust op voorsprong. Bacuna was Davids en Sanders te snel af waarna hij op fraaie wijze ook doelman Veeneman kansloos liet, 1-0 In de tweede helft zagen we een beter DFS, dat eerder druk zette op de achterhoede van Berkum. De tot man van de wedstrijd uitgeroepen doelman Van Hoof wist echter van geen wijken. De eerste kans aan de andere kant werd door Van der Meulen tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. In de laatste twintig minuten gingen de bezoekers alles of niets spelen. Na een fikse hoosbui kwam DFS terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Hendriks, 2-1. Ineens liep het spel van DFS veel soepeler. De thuisploeg moest achteruit en DFS scoorde drie minuten voor tijd via een hard schot van Goorman de gelijkmaker, 2-2. Omdat DFS dacht de thuisploeg op de rug te hebben liggen ging men daarna vol voor de drie punten. Berkum profiteerde van de ruimte via Bacuna die de vrijstaande Chris van der Meulen in staat stelde om DFS de genadeklap uit te delen, 3-2.

DFS: Peter Veeneman,Corné Davelaar, Arjan Goorman, Tim Sanders, Lorenzo Davids, Luciën Dors (77.Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Alex Scheffer, Noë Bokila.