Afbeelding
Foto:

Kinderboek speelt zich af in Opheusden

OPHEUSDEN - Op zaterdag 2 september verscheen het kinderboek -Onder Vuur- bij uitgeverij Den Hertog. Een bijzonder boek omdat het zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Opheusden. Het is het schrijfdebuut van Rijk Arends uit Opheusden.

Op zaterdag 2 september werd het eerste exemplaar door de uitgever overhandigd aan de schrijver. Onder Vuur speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De lezer ervaart de gebeurtenissen van september 1944 tot augustus 1945 door de ogen van hoofdpersoon Evert.

Het boek is een mengeling van fictie en werkelijkheid. De personen uit het boek zijn verzonnen, maar de meeste gebeurtenissen die Evert meemaakt, zijn echt gebeurd zoals de dagenlange beschietingen, de aanslag op een Duitse soldaat en de bevrijding. Ook ervaart de lezer de innerlijke strijd van Evert die te maken heeft met wrok, haatgevoelens en angst. Waar hij in begin nog droomt van een heldenrol komt hij er steeds meer achter dat oorlog alleen verliezers kent.

Het boek is geschreven voor kinderen van 9 -13 jaar, maar is eigenlijk een aanrader voor iedereen die in de Betuwe woont. Onder Vuur is te koop bij de meeste christelijke boekwinkels in Nederland en te bestellen via internet.