De spelers van de tafeltennisverenigingen Ser80 uit Ommeren en Sethone uit Dodewaard in de Meentzaal.
De spelers van de tafeltennisverenigingen Ser80 uit Ommeren en Sethone uit Dodewaard in de Meentzaal. Foto:

Wisselbeker voor Ommerense tafeltenissers

SER 80 walst over Sethone

OMMEREN - Ter gelegenheid van de opening van het winterseizoen speelden drie teams van de tafeltennisverenigingen Ser 80 en het Dodewaardse Sethone tegen elkaar. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend sportevenement wordt. Ommeren beet de spits af. Het werd een daverende zege voor de thuisclub.

Team A van Ser 80 won afgemeten van het eerste team van Sethone. Dick van Ommeren, Adri de Roo en André van Ingen wisten wel raad met het drietal uit Dodewaard. R. van de Wetering redde de eer voor Sethone. Hij won van Adri de Roo met 11-8, 11-7 en 11-4. Van Ommeren en Van Ingen wonnen alle enkelspelen. De dubbel was spannend. Ook hier trok Ommeren aan het langste eind in 5 games. Uitslag 9-1.

Het B-team Van Ser 80, dat met vier man spelers achter de tafel verscheen won met 10-3. Marius Nap uit Maurik won alles. Jack Hamersma (Maurik) Yustyna Bogdanovic (Ingen) en Piet Verwoert (Lienden) verloren alleen van Paul Kogels (Dodewaard) Het dubbel Hamersma/Bogdanovic was eveneens een prooi voor de thuisclub.

Geweldig werk was er ook van het C-team van Ser 80. John Peters (Lienden), Jan Bergacker (Ingen) en Wim Schippers (Ingen) lieten het trio uit Dodewaard (Jan en Karel Schaap en Richard Wierbes) kansloos achter zich. Ommeren won dit duel met maximale punten (10-0). De totaaluitslag Ser 80-Sethone: 29-4.

"Een bijzonder geslaagde avond. Zeer sportief verlopen en zeker voor herhaling vatbaar", aldus de voorzitter van Ser 80, John Peters na afloop. Initiatiefnemer André van Ingen ontving de wisselbeker uit handen van Piet Verwoert.