Afbeelding
Foto:

Gezelligheid en presteren hand in hand

bij schaatstrainingsgroep Exerceo

BETUWE - ’s Morgens een stevige bostraining afwerken en ’s middags een gezellig feest. Dat was op 2 september het trainingsprogramma voor de leden van Exerceo. De inmiddels traditionele seizoensafsluiting had dit jaar een wel heel bijzonder thema: Exerceo viert in 2017 haar 20-jarig bestaan!

De club leeft onder de leden. Verhuist iemand naar buiten de regio, dan blijft diegene vaak nog lang donateur of zelfs lid. En zo werd het feest meteen een beetje een reünie, want ook deze mensen waren op de festiviteiten afgekomen. Wim Romein en Jan van Daalen, leden van het eerste uur en mede-oprichters van de club, werden voor hun verdiensten voor de vereniging samen met hun echtgenotes in het zonnetje gezet.

De schaatstrainingsgroep ontstond in 1997 toen een groepje fanatieke leden meer wilde doen dan alleen op natuurijs schaatsen. De van oorsprong Latijnse naam Exerceo werd gekozen vanwege de symbolische betekenis: beoefenen, oftewel: getraind worden. Er werd een trainingsprogramma opgezet voor zomer en winter: bostrainingen op en rondom de Grebbeberg, inlineskaten op de skeelerbaan bij de Dodewaardse IJsclub, fietsen, zaaltraining en schaatstraining op de kunstijsbaan in Utrecht. Toen de kunstijsbaan in Nijmegen opende, ging Exerceo ook daar trainen. Inmiddels is het Triavium in Nijmegen in de winter de thuisbasis. Veel leden trainen recreatief, maar er worden ook marathons en langebaanwedstrijden gereden.

Op 3 oktober start ons schaatsseizoen weer. Wil jij erbij zijn? Neem dan een kijkje op www.exerceo.nl en kom een keer een proefles volgen!