Foto: Ewout de Ruiter
Foto: Ewout de Ruiter

Uniek podiumkunstenfestival aan het water

DODEWAARD - Op zaterdag 16 en zondag 17 september vindt het festival ‘het Betuwepodium’ plaats. Het Betuwepodium is een podiumkunstenfestival waar onder andere toneel, dans, cabaret, muziek en marionettentheater te zien is. Het festival wordt gehouden aan ‘De Kolk’, vlak naast Waalbanddijk 130 in Dodewaard.

Zaterdag wordt er opgetreden van 14:00 tot 20:00 uur. Om 20:30 uur staat de band Cold Beverage garant voor een swingende afsluiting. Zondag vindt het festival plaats van 13:00 tot 19:00 uur. De entree bedraagt 9 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. Een passe-partout voor twee dagen kost 15 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Tickets zijn verkrijgbaar op het festivalterrein, pinnen is mogelijk.

Het Betuwepodium wordt georganiseerd door toneelvereniging De Vriendenkring. De vereniging speelt zelf de familievoorstelling Pinokkio, begeleid door live muziek, en de Wie-wat-waar-show. Daarnaast zijn er toneelvoorstellingen van toneelvereniging ONS uit Drunen, theaternetwerk Surpluus uit Culemborg, Stichting Music uit Herveld en theatercollectief de Muzen uit Tiel. Er worden kindervoorstellingen gespeeld door Grimmetje Griezel en Troef. Verder is er dans door SBOB, cabaret door Mariël Doedens en clownerie door clownsgroep Nijmegen. Er worden muzikale optredens verzorgd door DJ Barry en zangeressen van de Vriendenkring.

Meer informatie staat op www.betuwepodium.nl en onze Facebook-pagina www.facebook.com/betuwepodium.

Foto: Ewout de Ruiter