Afbeelding
Foto:

Samen appels plukken is een feest

WELY/DODEWAARD - De herfst breekt weer aan en daarmee de oogsttijd van Hollandse appels en peren. Al jaren vinden jong en oud hun weg naar de boomgaard tijdens de Landelijke Appelplukdag die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 16 september. De familie Vilier opent ook dit jaar weer haar boomgaard voor bezoekers om een kijkje te nemen tijdens de oogst.

Naast het plukken en proeven van het fruit is er nog van alles te beleven, zoals een ritje met de pluktrein, je uitleven op het springkussen en rondneuzen bij de kraampjes met planten, brocante en meer. "Het is geweldig om te zien hoe mensen tijdens de plukdag genieten van de kleurige, volle appel- en perenbomen. We zijn trots op onze Elstar appels, Conference en Gieser Wildeman peren en dat willen we graag delen", aldus fruitteler Toon Vilier.

"Wat zo leuk is aan de plukdag: dat we echt kunnen zien hoe blij we iedereen maken met ons fruit. Dit evenement geeft zoveel vrolijkheid. Het zorgt ervoor dat ik daarna nog dagenlang met een big smile door de boomgaard loop", zegt Ageeth Vilier. Ook de ANWB heeft dit jaar het evenement omarmd, en heeft diverse mooie fietsroutes aangedragen langs het fruitbedrijf om het plukken te combineren met een gezond fietstochtje.

"Hoe je een appel plukt?", reageert de fruitteler verbaasd op deze vraag. Lachend legt hij een hand onder de appel, tilt deze voorzichtig op zijn kop, en met een draai laat de appel met steel en al als vanzelf los van de tak. Fruitbedrijf Vilier doet mee aan de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september. Deze dag stellen ruim 35 fruitbedrijven in heel Nederland hun boomgaarden open voor publiek.

De Appelplukdag op Fruitbedrijf Vilier is op zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur aan de Groenestraat 6 in Wely/Dodewaard. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Tip: neem een tasje mee en wat kleingeld om het geplukte fruit af te rekenen. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Tante Ageeth of www.landelijkeappelplukdag.nl.

Afbeelding