Foto: Wim de Veer
Foto: Wim de Veer Foto:

Zoutkamer Elst is geopend!

ELST- Op vrijdag 18 augustus was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding konden Eric en Eva Schrijver hun zoutkamers feestelijk openen. Onder grote belangstelling van genodigden, familie en de regionale pers konden ze met trots het resultaat van hun harde werk presenteren.

Om iets over 18:30 verschenen Eric en Eva bij de microfoon om antwoord te geven op de meest prangende vraag van allemaal: hoe werkt een zoutkamer eigenlijk? Eva vertelt: "We hebben het klimaat van zoutgrotten nagebootst die bekend staan om hun helende werking. Tijdens een sessie wordt er heel fijn zout in de kamer verneveld. Door de minimale grootte komt het zelfs in de onderste luchtwegen terecht waardoor het effect heeft op je ademhaling en je gezondheid."

Het openingspraatje blijft kort, laat de prachtige zoutkamers maar voor zich spreken is de boodschap. Onder luid applaus stromen de eerste mensen binnen om alles te bewonderen. De reacties liegen er niet om: "Wat is het schitterend! De muren geven licht. Die stoelen en muziek maken het helemaal af. Ik had nooit verwacht dat het zo mooi zou zijn!", spreekt één van de bezoekers vol lof.

Naast de twee kamers is er ook een shop waarin bezoekers zich vergapen aan de vele zoutproducten die te krijgen zijn. Van crèmes en badparels tot aan kruidenmixen en tapenades. Ook daarvoor kunt u bij de Zoutkamer terecht. Eva grapt: "Ik weet dat het mooie producten zijn, die jullie graag willen kopen, maar ik hoop dat jullie begrijpen dat we daar vanavond nog geen tijd voor hebben."

Zaterdag 19 augustus begon het ondernemersavontuur dan echt. De eerste gasten zijn verwelkomd en de reserveringen stromen binnen. Bent u ook zo benieuwd wat zouttherapie is en wat de Zoutkamer voor u kan betekenen? Loop dan eens binnen voor een vrijblijvende kennismaking of bezoek de website op www.zoutkamerelst.nl. Eric en Eva zijn ook telefonisch te bereiken op 0481 356 777.

Foto: Wim de Veer