Zaterdag Betuwe Oogstdag in Ommeren

OMMEREN - Zaterdag 2 september organiseert Gruun, in samenwerking met Prima voor elkaar, op feestelijke wijze de start van het plukseizoen.

Op het terrein van Gruun in Ommeren staan vele kraampjes met proeverijen van Betuwse producten. Ook zijn er oude ambachten te bewonderen en kunt u genieten van onder andere. een heerlijke pannenkoek of heerlijke appeltaart. Er zijn daarnaast (gratis) kaartjes beschikbaar gesteld voor Streekmuseum Baron van Brakell en zijn er optredens van zeemanskoor Schip Ahoy. In een gezellige en ongedwongen sfeer kunt u ervaren hoeveel mooie en pure producten de Betuwe voortbrengt.

Taartenbakwedstrijd

Onder de naam 'Heel de Betuwe bakt… Appeltaart' is er een taartenbakwedstrijd waar iedereen aan mee kan doen. Een deskundige jury beoordeelt de appeltaarten op smaak, structuur en uiterlijk. Er zijn mooie prijzen te winnen in de categorieën jeugd (tot en met 12 jaar) en volwassenen. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@natuurlijkgroen.nl of dagelijks in de winkel bij Gruun.

Al met al is deze dag een echt (familie) uitje. De toegang is gratis! Tussen 11:00 en 17:00 uur is iedereen welkom bij Gruun, Zijveling 1 in Ommeren (naast het Streekmuseum).