Afbeelding
Foto:

Bemmelse Paardendagen grandioos succes!

BEMMEL - De Bemmelse Paardendagen, bestaande uit de Ponymarkt met braderie op maandag 14 augustus en de Buitenzorg Kortebaandraverij op dinsdag 15 augustus, waren weer een groot succes.

De wijzigingen die zijn doorgevoerd bij het organiseren van de Ponymarkt in verband met het dierenwelzijn hebben goed uitgepakt. Het gewijzigde aanvangstijdstip gaf meer rust en de controle door de dierenarts van alle aangevoerde dieren maakte het mogelijk om de dieren beter op de markt te plaatsen. Daardoor was het een volle, gezellige en sfeervolle Ponymarkt. Na jaren van vermindering was er nu weer sprake van een toename van het aantal te verhandelen dieren. Er was sprake van een levendige handel. Naast de toename van het aantal dieren waren er ook weer veel bezoekers op de braderie. Ook daar was sprake van een levendige handel.

Op dinsdag dreigde het weer roet in het eten te gooien voor de Kortebaandraverij. Maar gelukkig was dit niet het geval. Alleen de finaleritten moesten in een lichte regen worden afgewerkt. De 11e Buitenzorg Kortebaandraverij was een mooi evenement, grotendeels gereden onder uitstekende omstandigheden. Een prachtige dag met mooi weer een goed parcours en een wervelende strijd tussen de 24 paarden met pikeurs. Een vol veld met daarin voor het eerst een paard met de naam Buitenzorg, te weten Dutch Buitenzorg. Helaas werd hij in de tweede omloop uitgeschakeld. Maar niet getreurd, hij gaat terugkomen in Bemmel. In het verdere verloop maakten de favorieten hun rol waar door na vier omlopen te gaan strijden voor de finale.

De uiteindelijke finale was een spannende koers. De winnaar van de Grote Prijs van Lingewaard werd pas beslist in een kamprit (een derde rit nadat beiden één race hadden gewonnen). De grote winnaar is geworden Calistokingsdeep, gereden door Lindsey Pegram.

Al met al was het een prachtige wedstrijd op een prachtig parcours aan de Teselaar, met veel publiek die tot het einde toe geboeid de verrichtingen van de paarden hebben gevolgd. Ook is er dit jaar meer gewed dan het afgelopen jaar. Wij hopen dat deze stijging zich de komende jaar doorzet.

Organisatiecomité Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel: "Wij danken onze sponsoren die ons, als organisatiecomité, de mogelijkheid hebben geboden om de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel te kunnen houden. Ook de inzet van de vrijwilligers was weer enorm, waarvoor ook onze dank. Volgend jaar, op 14 augustus 2018, is de twaalfde editie. We hopen u volgend jaar allemaal te zien op het parcours bij de wedstrijden."

De volledige uitslag is als volgt:

  1. Calistokingsdeep, met rijder Lindsey Pegram

  2. Columbine Lep, met rijder Ruud Pools

  3. Wonnightstand, met rijder John Dekker

  4. Ruby Tuesday, met rijder Frans van der Blonk

  5. Gently Boko, met rijder Danny Brouwer

  6. Every's wish, met rijder Danny Brouwer