Foto: Annemieke van Toor
Foto: Annemieke van Toor Foto:

Concert Elstermannenkoor met

Wereldvrouwenkoor in Herveld

HERVELD - Het Elster Mannenkoor verzorgt samen met het Wereldvrouwenkoor uit Arnhem op zondagmiddag 10 september een concert in de Sint-Willibrorduskerk in Herveld.

De titel van het concert is 'Vaderland'. Dit past het mannenkoor, maar in het bijzonder het ruim twee jaar bestaande kleurrijke Wereldvrouwenkoor, gevormd door vrouwen van verschillende nationaliteiten en liederen zingend in even zo vele talen en stijlen. Wat is de betekenis van een vaderland en wat betekent het om er ver van weg te zijn of te (moeten) gaan? Een thema dat heden ten dage ook zeer actueel is.

Thuis zijn, nostalgie, heimwee, terugkeer, feest, vrede en dromen van een goede toekomst voor je land; al deze aspecten worden in dit concert bezongen. Het gerenommeerde Elster Mannenkoor en het Wereld Vrouwenkoor werkten, onder leiding van Monique Verhoeven, al eerder samen, tijdens een zeer succesvol concert met hetzelfde thema. Alom werd een roep om herhaling gehoord en de koren willen dit graag doen. Het is een meer dan afwisselend concert, dit alles onder leiding van Monique Verhoeven, dirigent van beide koren. Het concert in de Sint-Willibrorduskerk in Herveld begint om 15.00 uur.

Kaarten inclusief koffie of thee in de pauze kosten 8 euro en kinderen tot 16 jaar en CJP 4 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij: Bruna/Herberts, Dorpsstraat 33 – 37, Elst, Combiplant, Het Dorpsplein 19, Herveld en Ras Makelaars, Hoofdstraat 50, Zetten. Kaarten zijn ook verkrijgbaar door overmaking van het bedrag naar NL 82RABO 0316889431 van het Elster Mannenkoor onder vermelding van concert Herveld. De bestelde kaarten zijn tot een half uur voor aanvang af te halen bij de ingang van de kerk. De niet-opgehaalde kaarten gaan daarna weer in de verkoop. Voor zover beschikbaar zijn er ook kaarten bij aanvang van het concert verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.

"Graag laten wij hier niet onvermeld dat het Mannenkoor zijn repetities weer heeft hervat. Wilt u nog volop meedoen met onze zang tgv ons 50 jarig jubileum in 2018, dan mannen is het nu tijd om u bij ons aan te sluiten. Welkom op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in ontmoetingscentrum Onder de Toren in Elst."