Vrijwilligerswerk werkt

NEDER-BETUWE - Welzijn Rivierstroom denkt dat in Neder-Betuwe meer dan de helft van de inwoners vrijwilligerswerk doet. Zowel inwoners die vrijwilligerswerk zoeken als organisaties die met vrijwilligers werken kunnen bij Welzijn Rivierstroom terecht voor ondersteuning.

Uit divers onderzoek blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk doen meer zelfvertrouwen hebben, meer mensen ontmoeten en dat het ook helpt tegen stress en virussen als je iets voor andere mensen doet. Daarom roept Welzijn Rivierstroom alle inwoners op om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wij helpen u graag om na te gaan welk vrijwilligerswerk aansluit bij uw wensen en talenten.

Vrijwilligerswerk is namelijk op veel plaatsen en bij veel organisaties mogelijk zoals bij de kerk, de sportvereniging, dorpshuizen, natuurclubs etcetera. Denk daarbij aan bomen snoeien, een archief bijhouden, de jaarrekening opstellen, gastheer/vrouw zijn of voorzitter van de voetbalclub worden.

Ook organisaties kunnen bij Welzijn Rivierstroom terecht. Door een actief PR beleid van Welzijn Rivierstroom worden vacatures steeds weer onder de aandacht gebracht. Organisaties kunnen ook bij ons terecht met vragen over een veilige organisatie, belastingregels voor vrijwilligers of het versterken van het pr-beleid.

Welzijn Rivierstroom denkt dus graag met u mee! Zowel met vrijwilligers die een plek zoeken als met organisaties die vragen hebben. Kijk eens op www.welzijnrivierstroom.nl onder Neder-Betuwe bij vacatures, mail naar vrijwilligersnederbetuwe@welzijnrivierstroom.nl of bel 0344 602337.