Afbeelding

Stichting Barátok România viert 25-jarig jubileum in Roemenië

HETEREN - Dit jaar is het 25 jaar geleden dat een eerste groep uit Heteren de gemeente Hodod heeft bezocht. Hier is de stichting Barátok România uit ontstaan. Vrijwel alle leden van de stichting zijn van 3 tot en met 8 augustus in Hodod geweest om het jubileum daar te vieren.

Eén van de belangrijke momenten was de opening van de nieuwe kleuterschool in Hodod. De inrichting van het kleuterschoolplein (speel- en klimtoestellen, grasveld) zijn gefinancierd door de stichting. Bijzonder is dat een groot deel van de gelden zijn ingezameld tijdens de afscheidsdienst van de vorige voorzitter van de stichting, Klaas Dolsma. Klaas overleed 8 juli 2016.

Ter herinnering aan Klaas is besloten het schoolplein het Klaas Dolsmaplein te noemen. Het was een ontroerend moment toen twee kinderen van Klaas –Selma en André - het bord met tekst in het Hongaars, Roemeens en Nederlands onthulden.

Op zondag 6 augustus was het Hododdag. De nieuwe voorzitter van de stichting, Jan te Kloeze, hield een jubileumspeech. Tot grote verrassing van de aanwezigen hield hij zijn toespraak in het Hongaars. Zijn toespraak bestond uit een aantal punten waarin hij onder andere de afgelopen jaren memoreerde, hoe het begon, wat er gerealiseerd is en hoe de toekomst er verder uitziet.

Hij eindigde met het uitspreken van de wens dat de stichting zal doorgaan met het leveren van een bescheiden bijdrage aan het welzijn van de inwoners van de gemeente Hodod. Hij bedankte de inwoners van Hodod voor de altijd ervaren gastvrijheid en vriendschap.

Afbeelding