Bewoners spraken over Galamapark Elst

ELST - Meer dan dertig wijkbewoners, de wijkagent, de gemeentelijke handhaver (BOA) en lokale politici zijn maandag 21 augustus op initiatief van Wijkplatform Elst-Zuid met elkaar in gesprek gegaan.


Aanleiding voor de bijeenkomst in sociaal-cultureelcentrum De Wieken waren berichten in verschillende media over misstanden in het Galamapark. De actuele problemen in het park zijn geïnventariseerd en er zijn afspraken gemaakt om met elkaar acties te ondernemen.De aanwezigen maken zich vooral zorgen over:

* dierenwelzijn, konijnen, kippen/hanen en ratten
* loslopende honden en hondenpoep
* overlast fietsers
* groenbeheer en zwerfvuil
* te hard rijden Randweg

Met een aantal bewoners zijn vervolgafspraken gemaakt om vooral het dierenleed in het Galamapark te bestrijden. Tamme konijnen kunnen bijvoorbeeld niet leven in een openbaar park en behoren niet door onverlaten te worden gedumpt. Dat geldt ook voor diverse soorten pluimvee. Zelfs is een schildpad aangetroffen.

Het toezicht op het fietsen op wandelpaden, hondenoverlast, snelheidsovertreders en personen die ongeoorloofd afval dumpen zal worden verscherpt. Wijkbewoners, politie en gemeentelijke handhavers (BOA’s) gaan nauw samenwerken om de situatie in en rond het park te verbeteren.

Bewoners zijn gevraagd onregelmatigheden in het park te melden bij gemeente of politie. Wil je meewerken? Bel tijdens kantooruren de gemeente (0481 362300) en buiten werktijd de politie (tel. 0900 8844). Het is belangrijk om klachten te melden. Hoe meer meldingen, hoe meer inzicht en hoe gerichter acties kunnen worden uitgezet.