Afbeelding
Foto:

Verbonden blijven in verandering

INDOORNIK - Sluiting van de kerk H. Johannes de Doper. Op zondag 3 september zal onze kerk, H. Johannes de Doper te Indoornik, gesloten worden voor Eucharistievieringen. Wij nodigen u uit voor deze dag, die wij willen beginnen met een Eucharistieviering. Het thema van deze viering is; 'Verbonden blijven in verandering'.

"De kerk wordt gesloten maar als gemeenschap willen we elkaar blijven ontmoeten en samen verder gaan in ons geloof. Tijdens de tweede wereldoorlog werden zowel de kerk als de pastorie geheel verwoest. Toenmalig pastoor Campman nam het initiatief voor de bouw van een nieuwe kerk. De eerste steen werd in het voorjaar van 1948 gelegd door pastoor C. Spaans. Hij was de pastoor van Montfoort, de parochie die onze parochie had geadopteerd om te helpen met de wederopbouw. De kerk werd op 6 februari 1949 ingezegend door pastoor W. Mulder, die pastoor van Bemmel en deken van ons dekenaat was.

Helaas hebben wij om verschillende redenen, zoals zowel het sterk terug lopend kerkbezoek als het aantal vrijwilligers, ons genoodzaakt gezien te stoppen met het houden van eucharistievieringen. Wij ervaren dat dit een hele moeilijke stap is waarin veel verdriet en emotie zit."

Het programma zal er als volgt uitzien: Om 9.30 uur is er een Eucharistieviering. Pastoor G. Peters zal samen met I. van Baal en H. Berns hierin voorgaan. Het RK Gemengd Koor Indoornik onder leiding van D. Elings zal de viering muzikaal opluisteren.Na de viering staat er koffie en thee klaar met wat lekkers, bij goed weer zal dit buiten zijn. Vervolgens zal er een fotopresentatie zijn over de kerkgeschiedenis van kerk en geloofsgemeenschap en de toekomst van onze geloofsgemeenschap in Indoornik.Daarna hopen we samen met u onder het genot van een drankje en een hapje nog wat na te praten, herinneringen op te halen maar zeker ook te kijken naar de toekomst.