Afbeelding
Foto:

Elster schaaktalent

in café bij Tante

ELST - Elst is al enige tijd een schaaktalent rijk te weten Rembrandt Bruil. Deze 13-jarige scholier wist op het NK tot en met 14 jaar bijzonder goed te scoren. Er moest zelfs een spannende barrage aan te pas komen om te bepalen wie er Nederlands kampioen in deze categorie zou worden. Die barrage verloor Rembrandt helaas maar mag hij zich toch vice kampioen van Nederland noemen. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor het EK in Roemenië.

Dit kost natuurlijk geld en Rembrandt is actief bezig om sponsoren te zoeken zodat hij aan dit EK kan deelnemen. Café bij Tante is er hier eentje van. Als tegenprestatie komt Rembrandt op donderdag 24 augustus naar het café om zijn talent te tonen. Dit doet hij door het met partijen snelschaak op te nemen tegen de dan aanwezige pubquizteams. Dat gaat zeker spektakel opleveren.

Wil je dit ook? Geen probleem, iedereen kan zich met een quizteam aanmelden. Een quizteam bestaat uit 3 – 6 personen. Maar ook als je niet aan de quiz deelneemt mag je het die avond tegen Rembrandt opnemen. Doe 5 euro in de pot en je zit met Rembrandt aan het schaakbord voor een pot snelschaak.

Ook toeschouwers zijn welkom. De quiz start om 20.00 uur; café bij Tante aan de Stationsstraat 5 in Elst is vanaf 19.30 uur geopend. (www.cafebijtante.nl)