Foto: Jacco van den  Akker
Foto: Jacco van den Akker Foto:

Orgelconcert met samenzang in De Fontein Kesteren

KESTEREN - Ook dit jaar organiseert de orgelcommissie een orgelconcert met veel samenzang op zaterdag 2 september om 19.30 uur in De Fontein.

"Met genoegen denken we nog terug aan het fijne concert van vorig jaar waar André van Vliet zijn plaats afstond aan Herman van Vliet. We zijn André daar nog dankbaar voor. Nu mag hij degene zijn die ons in een gevarieerd muziekprogramma meeneemt op het Steendam orgel."


Het programma bevat muziek van grote componisten als Bach, Händel en Mozart, maar ook koraal bewerkingen van Zwart, Mulder en van Vliet met aansluitend samenzang. Van de componist Jan Zwart hoort de bezoeker de koraalbewerking over psalm 103. Deze psalm is niet alleen een troostlied in tijden van persoonlijke en gemeentelijke zorgen en aanvechtingen, maar is ook een loflied. "Het is onze bede dat André met machtige orgelklanken samen met ons als gemeente onze almachtige Heere de lof toebrengt die Hem toekomt. Hartelijk welkom in De Fontein, Overste Kolffstraat 1 in Kesteren. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor het orgelfonds", aldus de orgelcommissie Soli Deo Gloria.