Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Zo kan het ook

Een baan, full time in mijn eigen beroep en volledig betaald. Uit de bijstand Hoera!! Ik ben Basel Kahol en ik kom uit Syriƫ.

In ben getrouwd en vader van 4 kinderen. In mei 2014 kwam ik in Nederland aan en nu wonen wij in Dodewaard. Door de oorlog te ontvluchten, zou alles anders worden. Wij moesten afscheid nemen van ons huis, onze familie, werk en inkomen. Na de inrichting van ons huis kwamen ook mijn vrouw en kinderen naar Nederland. Kunnen wij wennen, de nieuwe taal leren; komt heimwee? Wij wisten het niet maar we wilden veilig zijn. Ik ben blij dat we in Nederland kunnen wonen. De kinderen hebben met goed resultaat de eerste schooljaren gevolgd. De twee oudsten op VWO en Havo; de 2 jongsten in het basisonderwijs. Mijn vrouw behaalde het inburgeringsexamen en zelf haalde ik het Nederlandse rijbewijs en het diploma NT1 Nederlands. Omdat ik niet afhankelijk wil zijn van een uitkering deed ik mijn best om alles te doen wat nodig is om een baan te vinden. Mijn diploma als laborant in Syriƫ kreeg een Internationale erkenning. Daarmee kon ik naar het ROC in Utrecht om de vaktaal van mijn beroep te versterken.

En binnen 1 jaar kreeg ik een full time contract in het CWZ ziekenhuis te Nijmegen. Ik ben blij, en tevreden dat ik nu weer voor mijn gezin kan zorgen en ook nog in mijn eigen beroep! Daarnaast en bovendien kan ik op deze manier een bijdrage leveren aan onze samenleving. Dit wilde ik U vertellen, want zo kan het gaan. Natuurlijk kon ik dat niet allemaal alleen. Mijn vrouw en kinderen en anderen hebben mij geholpen. Allen dank daarvoor.

Basel Kahol.