Afbeelding
Foto:

Avondvierdaagse in Kesteren bestaat 20 jaar!

KESTEREN – De jaarlijkse wandelvierdaagse in en om Kesteren, georganiseerd door het enthousiaste team van De Hoenderik vindt dit jaar van 12 tot en met vrijdag 15 september plaats. De Vierdaagse in Kesteren bestaat dit jaar 20 jaar! Wat een mijlpaal!

Dit had niet gelukt zonder het bestuur en vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit Kunie Verwoert wonend in Kesteren en zit al vanaf het begin bij de organisatie, Geeske Van De Wardt wonend in Kesteren en Tjerk Peters, wonend in Ochten, zitten beiden 5 jaar bij de organisatie. En er is groei met een nieuw lid. "Mijn naam is: José Lok wonend in Kesteren, met twee kinderen en een partner, werkzaam als coördinator in het verpleeghuis in Maurik. Sinds drie jaar ben ik vrijwilliger op de post. Het uitdelen van lekkernijen en het afstempelen van stempelkaarten (wat ik nog steeds doe). Ik wilde graag bij het bestuur ofwel het organisatie avondvierdaagse Kesteren. Het lijkt mij ontzettend leuk, om iets te betekenen voor Kesteren voor jong en oud, het in beweging zijn, het team ondersteuning bieden waar nodig, nieuwe ideeën ontwikkelen maar vooral een helpende hand zijn!"

Sinds vorig jaar kun je 2,5 km lopen, deze is speciaal voor de jongste kinderen of personen die minder goed te been zijn. Let op de 2,5 km route`s zijn alleen op woensdag en vrijdag ( personen met rolstoel zijn uiteraard ook welkom). De afstanden 2,5 km, 5 km, en 10 km leiden je 2 en 4 avonden lang naar de mooiste plekjes van Kesteren en op de laatste dag staat de Fanfare je op te wachten, om je feestelijk in te halen. En dit jaar hebben we een finish, hoe leuk is dat?

Tijdens de wandeltochten word je begeleid door vakkundige verkeersregelaars, de nieuwe wandelmascotte. Dit jaar geen kip, maar wat het wel is, blijft nog even een verrassing. En er is een puzzeltocht gemaakt voor onderweg, raad het woord en maak er een leuke zin van... en speel mee voor een mooie prijs. De deelnemende scholen kunnen weer strijden om de wisselbeker door goed en veilig gedrag en aandacht voor de natuur te tonen onderweg. Denk hierbij aan het opruimen van afval, het opvolgen van aanwijzingen van de verkeersregelaars. Ehbo is en AED zijn aanwezig tijdens het evenement.

Iedereen, jong en oud is welkom om mee te doen. Je kunt je uitsluitend inschrijven van vrijdag 1 tot en met vrijdag 8 september tot 18.00 uur bij Mammaloe Baby- en Kinderkleding op de Hoofdstraat 22A in Kesteren. Loop je mee met je klas? Schrijf je dan in via school. Let op: na deze datum is inschrijven niet meer mogelijk.

De organisatie (Hoenderik) is alle sponsors dankbaar zoals pitpartners voor hun bijdrage. Want zonder sponsors is het niet mogelijk om dit evenement draaiende te houden. Alle informatie liefst nog even op een rijtje? Neem dan een kijkje op www.vierdaagsekesteren.nl of op de facebooksite: avondvierdaagse Kesteren.