Glasblazer die reisgenoot laat helpen met glasblazen. 
Foto: Maria Hunting
Glasblazer die reisgenoot laat helpen met glasblazen. Foto: Maria Hunting Foto:

Uitstapje bejaardensociëteit Herveld-Andelst

HERVELD - Dinsdag 2 mei was het weer zover. De bus, met onze vaste chauffeur Alex, stond klaar om ons weer een gezellig dagje uit te bezorgen. Op het programma stond een bezoek aan Boerderij Weistaar in Maarsbergen.

Deze boerderij heeft zich toegelegd om iedereen te laten genieten van de mooie natuur door middel van lunches-brunches-high tea- en overnachtingen. Via een prachtige route kwamen we in Maarsbergen en stond de koffie met heerlijk gebak voor ons klaar en na een tweede museum en een landwinkel waar we kaas en andere leuke dingen konden kopen. Hiervan werd ruim gebruik gemaakt, vooral de kaas en de advocaat had veel aftrek.

Terug in de koffiekamer stond er een uitstekende broodmaaltijd op ons te wachten. Maar vooraf konden we ook nog een glaasje drinken. Hierna kwam het volgende programma, namelijk een glasblazer kwam een demonstratie glasblazen geven. Dat deed hij heel leuk en enkele dames hebben zich aan het blazen gewaagd met een goed resultaat. Er waren leuke glazen figuurtjes te koop die veel aftrek hadden.

Daarna stond de bus op ons te wachten om via een prachtige route over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe uit te komen in Hoenderloo om in restaurant De Ruggestee van een zeer verzorgde driegangen-diner te genieten. Na dit alles gingen we tevreden, met veel indrukken naar huis waar we om half acht weer veilig aankwamen. Het was weer een fijn reisje, waarvoor onze dank aan het bestuur die dit alles weer mooi geregeld heeft.