Afbeelding
Foto:

Galerie 1400 met Hemelvaart en Pinksteren open

Rondje om de kerk in 18 kilometer

SLIJK-EWIJK - Het voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart weer. En dat betekent dat het fietsseizoen is aangebroken! Voor Galerie 1400, dat bijna aan de veerstoep ligt, een goede reden om op de aankomende feestdagen open te gaan en bezoekers op deze dagen een drankje van het huis aan te bieden.

Voor alle fietsers ligt er op Hemelvaart en beide Pinksterdagen bovendien een route klaar van ongeveer 18 kilometer die begint én eindigt bij het witte kerkje. Het 'rondje om de kerk in 18 kilometer' maakt gebruik van de fietsknooppunten én uiteraard van het pontje voor de deur. Ook prima te doen met kinderen!
Vanaf april hebben fietsers en wandelaars het dijken- en bruggenlandschap van Overbetuwe voor zichzelf. Auto's worden op de Waaldijk geweerd en dat geeft rust die doet denken aan de zondagsrust van vroeger. De route loopt langs beide zijden van de Waal en laat je kennismaken met het prestigieuze Waalproject waarmee Nijmegen internationale bekendheid geniet.

Wandelaars en fietsers zijn op 22 mei (hemelvaartsdag) en 4 en 5 juni (pinksteren) tussen 11.00 en 17.00 uur welkom om als start van een dagtocht een feestelijk drankje te komen drinken in de tuin én om even binnen te kijken naar de vernieuwde tentoonstelling van Lincy Hoogveld. De kerk is an sich al een bezoekje waard, maar zeker als je op zoek bent naar een onderscheidend, expressief kunstwerk waarmee elke ruimte tot leven komt. Het witte kerkje is tevens startpunt van Theater Over & Weer, dat van 15-17 en 22-24 met muziek, dans en spel een theatervoorstelling speelt aan de oevers van de Waal.


Openingstijden elke zaterdag en zondag, van 11-17 uur. Extra open: Hemelvaartsdag (22 mei), beide Pinksterdagen (4/5 juni) en tijdens speeldagen van Theater Over & Weer (15-17 en 22-24 juni)

Meer informatie bij Galerie 1400, Dorpsstraat 70, Slijk-Ewijk (Nijmegen-Noord); www.galerie1400.nl | info@galerie1400.nl.