Afbeelding
Foto:

Sinterklaas in Polen

BETUWE - Een delegatie van de stichting Overbetuwe-Boleszkowice heeft van 24 tot en met 27 november het jaarlijks terugkerend bezoek gebracht aan haar Jumelagepartner Boleszkowice in Polen.

Dit keer stond de ontmoeting in het teken van het samen realiseren van een project. De heren hebben een aanbouw bij de brandweergarage annex dorpshuis opgestart, en de dames hebben een workshop Poolse gerechten koken gevolgd. Zoals gebruikelijk is het Sinterklaasfeest gevierd.

Met de meegebrachte cadeautjes en strooigoed zijn de kinderen van de kleuterschool en lagere school verrast. Sinterklaas en zijn gevolg bezochten ook het Zorghuis in Mysliborz. Met een optreden daar van een dameskoor uit Boleszkowice en life-muziek is samen met de bewoners gezongen en gedanst. Uiteraard heeft Sinterklaas aan een ieder een presentje uitgedeeld.

De bewoners toonden hun dankbaarheid voor het bezoek door zelfgemaakte kerstversiering uit te delen aan de delegatie. Eigen financiƫle bijdragen, inzet van de leden en sympathisanten geven de stichting net voldoende middelen om de jaarlijkse activiteiten en transporten van goederen te kunnen financieren. Elkaar ontmoeten, kennis te delen en de cultuur te leren kennen wordt als waardevol ervaren.

De foto geeft een beeld van de kinderen van de kleuterschool met cadeautjes van Sinterklaas en zijn drie pieterbazen, onderwijzend personeel en leden van de stichting.