Sponsor bedankt!

HETEREN - Enthousiaste sponsoren, vrijwilligers, lopers en wandelaars. Bedankt ! Namens het organisatie team van de Heterun, Martin Knippers.

Toesj H1 wint ook derde wedstrijd

HETEREN - Na een goede seizoensstart met twee overwinningen stond H1 zondag tegenover Pegasus H5. De eerste topper van het seizoen aangezien ook Pegasus nog maar twee sets had verloren.

Door afwezigheid van Mark Brienen werd gestart in een 4-2 systeem met spelverdeler Ivo Brouwers op buiten. Toesj H1 begon daardoor erg zenuwachtig en stond snel 0-4 achter. Langzaam kwam Toesj in de wedstrijd. Beide teams liepen gelijk op richting de 20 punten. Door een paar rake klappen van Mark Jansen werd uiteindelijk de set in het voordeel van Toesj beslist (25-21).

Ook de tweede set ging lange tijd gelijk op. Op midden kwam Pegasus een aantal keer mooi door, maar Roy Uijting had de verdediging goed onder controle. Ook deze set werd met 25-21 in het voordeel van Toesj afgerond. Met een comfortabele 2-0 voorsprong ging Toesj de altijd lastige derde set in. Spannend werd deze set alleen geen moment. Spelverdelers Wouter Steenvoorden en Ivo Brouwers konden de set-ups goed wegleggen op midden en buiten, waar Stefan Roskam, Maarten van Huemen en Ference Verstappen gretig gebruik van maakten. De set werd uiteindelijk eenvoudig met 25-15 gewonnen.

Eind van de set kon Job Aarns nog zijn debuut maken voor H1. In de vierde set was het verzet van Pegasus wel gestaakt. Door onder andere een zeer sterke servicereeks van Ference Verstappen liep Toesj snel uit naar een comfortabele voorsprong van 23-8. Memorabel was het killerblock van de 17-jarige Floris de Bruijn op midden. Door wat kleine fouten van Toesj kwam Pegasus nog iets dichterbij, maar het gat was te groot om nog te overbruggen. Toesj won de vierde set en daarmee was de 4-0 overwinning een feit.