Afbeelding

MuZes in Sint-Werenfriduskerk

ELST - Het 'CWE' (Comité Werenfridusconcerten Elst) houdt zondag 11 september in de Sint-Werenfriduskerk aan de Dorpsstraat 36 in Elst een concert, gegeven door vocaal ensemble MuZes. Het MuZes Vocaal Ensemble bestaat in deze samenstelling een jaar of twee en is ontstaan vanuit een behoefte van vergevorderde leerlingen van zangpedagoge José Brands.

Zoals de naam al zegt zijn het zes dames, die meestal driestemmig zingen, maar vier- of zesstemmig is ook geen probleem. Het programma van het ensemble omvat zowel geestelijke als wereldlijke muziek, van Caccini tot Poulenc, van Barok tot volksmuziek. De meeste stukken worden door het hele ensemble gezongen, afgewisseld met hier en daar een solo. Bij MuZes zingt een ieder zoveel mogelijk in verschillende partijen, zowel hoog als laag.

De leden van Muzes zijn: Imelle Dohle, Judith Janszen, Hadewych Martens, Judith Melchers, Annemarie Siebelink en Judith Verwaard.


MuZes staat onder leiding van José Brands, die aan de conservatoria van Rotterdam en Arnhem achtereenvolgens piano en zang heeft gestudeerd. Pianostudie werd gevolgd bij Istvan Hajdu en Michael Davidson. Zij kreeg een zangopleiding van Francine Fregeres, Jan Heye en Meta van Bourgonje. Gastlessen volgde ze bij Aafje Heynis.
Tijdens haar studie zong ze onder meer bij het Groot Omroepkoor en werkte ze mee aan diverse operaproducties. In haar eigen muziekpraktijk geeft ze onder meer lessen in stemvorming.

De aanvang is om 14:30 uur; de toegang is gratis, wel is er een deurcollecte na afloop.

Afbeelding