Afbeelding

Danny de Boer oppermachtig in race Assen

OVERBETUWE/ASSEN - SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind was dit weekend weer naar Assen gereisd om mee te doen in een ONK Race ‘Dutch Superbikes’. Deze race werd verreden in het bijprogramma van het BSB (British Superbikes). Danny de Boer liet er geen gras over groeien en werd overtuigend 1e in deze race met een sterke deelnemersveld o.a. uit het Duitse kampioenschap.

Al op de vrijdag werd de 1e kwalificatietraining verreden en Danny liet daar al zien dat hij wel één van de kandidaten was die ging strijden voor de overwinning. De 1e training werd dan ook als snelste afgesloten met een tijd van 1:39,7.

De 2e kwalificatie was op de zaterdagmiddag, maar omdat de baan nat was gingen maar een paar rijders de baan op en uiteraard werden de tijden van vrijdag niet verbeterd.

Zondag net voor 2 uur was de start in de Dutch Superbikes en net op dat moment begonnen de eerste druppels te vallen. Alle toppers stonden op slicks aan de start en al snel bleek dat de regen niet door zou zetten. De start van Danny was matig en hij kwam als 4e de eerste ronde door. Na 6 ronden vond Danny dat hij lang genoeg op de 2e plaats had gereden en reed Bijsterbosch voorbij om zo de volgende ronden echt supertijden neer te zetten waar niemand een antwoord op had. Dit hoge tempo kon Danny volhouden tot de finish, waarna hij voor de 25.000 bezoekers als winnaar werd gehuldigd met het Wilhelmus, Champagne en een mooie beker!

Afbeelding