Afbeelding
Foto:

Scouting Zetten Band promoveert

ZETTEN - De Scouting Zetten Band is op zaterdag 6 juni in Den Helder met haar show SZB in 25fps gepromoveerd van de vierde naar de derde divisie!

Nadat de show is geschreven en ingestudeerd, was het tijd om naar Den Helder af te reizen voor het Landelijk Band Concours van Scouting Nederland. "Wij deden dit jaar mee in de 4e divisie van de showwedstrijden."

Toen was het moment dat we het showterrein op mochten marcheerden. Voor iedereen was dit heel spannend. We konden eindelijk laten zien waar we veel voor geoefend hadden. De show, geheel in filmthema, is gearrangeerd door Leendert-Jan Vogelaar en door dirigent Harald Franken ingestudeerd. Zonder choreografie en exercitie kan je natuurlijk geen show lopen, dit heeft het showteam ontworpen. Het showteam bestaat uit Sanne Vermeer, Liane Janssen, Bram Wenno en Leendert-Jan. Harald heeft de instructie voor zowel de muziek als de choreografie en exercitie gedaan.

De uitvoering van de show ging beter dan ooit: alle starts en stops werden tegelijkertijd uitgevoerd en de solist, Liane Janssen, speelde haar solo prachtig. Zij werd enthousiast toegejuicht door het publiek. Het applaus nam zij door een elegante buiging netjes in ontvangst. "De rest van de dag zaten wij allemaal in spanning te wachten op de uitslag van de jury. Van de organisatie van het bandconcours kregen wij kaartjes, waarmee we het Marinemuseum konden bezoeken, onder andere de onderzeeër was heel interessant."

Na de avondmaaltijd, een echte blauwe hap zo als ze dat in Den Helder noemen (gewoon nasi dus), was de prijsuitreiking. Een spannend moment totdat de prijs uitgereikt wordt: met 85 punten, een eerste prijs en promotie naar de derde divisie! Het showteam heeft de prijs in ontvangst genomen. "Wij zijn met zijn allen heel erg trots op deze prestatie. Van Zetten naar Den Helder is een lange reis. Een deel van de band is daarom ’s avonds na het concours in Den Helder gebleven en heeft op zondag, als uitje, de oversteek naar Texel gemaakt. Na enig vermaak op het strand en een ijsje in Den Burg was het weer tijd om richting Zetten te gaan. Volgend jaar is het concours in Den Haag en dan maken we er weer net zo’n feest van! Ga jij dan ook mee?"