Xanthos wint

drie wedstrijden in zes dagen

ZETTEN - Half januari hadden de volleyballers uit Zetten een druk programma. Op 17 januari werd Woudenberg, nummer twee in de promotieklasse, ontvangen. 19 januari werd de achtste finale van de beker gespeeld bij Wevoc Westervoort, en 23 januari stond een bezoek aan het Wageningse Waho gepland.

Woudenberg kwam erg goed uit de startblokken, en zette druk op Xanthos wat tot 25-14 setwinst leidde. De tweede set verliep een stuk beter; 25-14. Set drie was de spannendste waarbij Xanthos een 21-18 achterstand omboog in een 25-23 overwinning. De vierde set leidde de verdediging van Frank de Wit, met prima set-ups van Pascal van Meerten, Xanthos naar een overtuigende 25-18; 3-1 winst.

Twee dagen later stond een wedstrijd tegen Wevoc gepland. De jonge tegenstander had moeite met het aanvalsgeweld van de Zettenaren. Set één en twee waren snel voorbij met 25-16 en 25-14. De derde set verliep een stuk moeizamer bij Xanthos. Door ondermeer twee prachtige reddingen van Jarco Klop bleef Xanthos in de wedstrijd, en haalde de beslissende derde set met 28-26 binnen. Op naar de kwartfinale!

Vier dagen daarna stond een bezoek bij Waho gepland. Xanthos haalde zijn nivo absoluut niet, waardoor Waho de eerste set overtuigend binnen haalde. Set twee verliep voor Xanthos een stuk beter. Set drie was een kopie van de tweede set; 25-17. En zo werd een drukke volleybalweek afgesloten met een 3-1 overwinning.

Op zaterdag 31 januari ontvangt Xanthos om 15.30 uur de studenten van Heyendaal Nijmegen; een directe concurrent voor de tweede plek.