Afbeelding
Foto:

Jonge ZVO-zwemmers bij sprintkampioenschappen

ELST - Vijf minioren van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) hebben met succes deelgenomen aan de Gelderse Minioren Sprint Kampioenschappen. Zij kwamen in totaal op 17 onderdelen uit. Het mooie resultaat was één bronzen medaille, elf persoonlijke records en twee clubrecords.

De bronzen medaille werd behaald door Niels Jansen op de 50m rugslag. Op deze afstand verbeterde hij ook, evenals op de 50m vrije slag, zijn persoonlijke record.

De broers Benjamin en Luc McCarthy zorgden ieder voor een verbetering van hun persoonlijke beste tijden op zowel de 50m vrije slag, de 50m rugslag als op de 50m vlinderslag. Luc veroverde op de 50m rugslag ook nog het clubrecord. Op de 50m vlinderslag haalde hij maar liefst zeven seconden van zijn persoonlijk record af.

Ook Kai van den Brink kwam tot twee persoonlijke verbeteringen. Op zowel de 50m vrije slag als op de 50m schoolslag snoepte hij meer dan een seconden van zijn tot dan toe beste tijden af. Door zijn tijd op de 50m schoolslag kon hij ook gelijk het clubrecord op deze afstand op zijn naam schrijven.

Tenslotte liet ook Iris de Meij van zich spreken door op de 50m rugslag haar bestaande beste tijd aanmerkelijk te verbeteren. Conclusie is dat ook deze middag alle deelnemende ZVO-zwemmers één of meerdere persoonlijke records scherper wisten te stellen en daardoor een persoonlijke stijgende lijn in hun prestaties zichtbaar is. Een goede basis om hierop de komende tijd verder te gaan.