Afbeelding
Foto:

Tai chi en Qi gong: sporten voor iedereen

ELST - Tai chi en Qi gong zijn reeks traditionale Chinese bewegingkunsten die een belangrijke deel van vijfduizend jaar Chinese Cultuur vormt. Soepele, aaneengesloten, krachtige, harmonische, vloeiende bewegingen en helemaal in opperste concentratie uitgevoerd.

"Beproef en ervaar de krachten van Tai chi en Qi gong, kalmeert de geest, verhoogt het concentratie vermogen en zelfvertrouwen en balanceert het innerlijke evenwicht, die u van binnen en buiten kracht geeft. Het beoefenen van Tai chi en Qi gong bevordert de stofwisseling, ademhaling, bloedsomloop en energiehuishouding en maakt het lichaam soepel en krachtig."

"Opgebouwde spanningen in de vorm van vermoeidheid, stress, stijve spieren en rugklachten kunnen goed geneest worden. Tai chi en Qi gong zijn echt heerlijke sporten voor iedereen. Voor beginners is geen speciale uitrusting nodig en kunt u tot op hoge leeftijd blijven doen."

Tai Chi en Qi gong in een paar woorden omschrijven is moeilijk. Om het beter te begrijpen zou iedereen zelf eens mee moeten doen. Vanaf 18 september vindt er beginnerscursus plaats om 19:00 tot 20:00 bij De Helster Sportcentrum, Schubertstraat 1, Elst. Bij de eerste les legt zowel de in China opgeleidde universitaire docente als gevorderde Tai Chi beoefeners de basis van de beweginskunsten uit, er worden demonstraties gegeven, ervaringen worden gewisseld en veel meer.

Meer informatie staat op www.hongye-taichi-school.co.nr. "Voor eventuele vragen kunt u ook bellen: 026 3212188 of mailen naar: hongyetaichi@hotmail.com."