Kampioen Spero JO13-1

Historische promotie voor kampioen Spero JO13-1

ELST - De JO13-1 van Spero speelde afgelopen zaterdag thuis een belangrijke promotiewedstrijd. Die dag schreven de jongens geschiedenis. Het werd een zinderende wedstrijd in de tropische hitte.

De jongens van JO13-1 vierden onlangs het kampioenschap in de hoofdklasse. Ze stonden op het veld voor een promotiewedstrijd tegen Achilles Enschede, een commerciële voetbalschool uit Enschede. Achilles werd in hun eigen poule ongeslagen kampioen met 78 doelpunten voor en één tegen. Het beloofde dus een zware wedstrijd te worden.

Bij de aftrap om 10.30 uur was het al bloedheet. Spero zette direct druk in de eerste minuten van de wedstrijd. Dit leidde tot een aantal mooie kansen, maar nog geen doelpunten. Pas ver in de tweede helft viel de 0-1 voor Achilles maar Spero maakte één minuut voor tijd de 1-1. En zo moest de wedstrijd worden beslist door strafschoppen. Alle penalty’s van Spero troffen doel en Achilles miste er één.  De laatste strafschop van Spero mocht genomen worden door keeper Rens Klink en tot grote vreugde van het publiek, trainers/coaches en medespelers scoorde hij!

Het was een geweldige afsluiting van een briljant seizoen waarbij voor het eerst in de historie van de Spero JO13 promotie is afgedwongen naar de 2e divisie.