Winnaar van 2019: De Kiloknallers.
Winnaar van 2019: De Kiloknallers. Foto: NKS

Ze komen weer in Elst: de straatmuzikanten

Algemeen

ELST - Na een noodgedwongen onderbreking van twee jaar - je weet wel, door corona - komt het er zaterdag 18 juni toch weer van: het NK Straatmuzikanten in Elst. Traditioneel de zaterdag voor Vaderdag. Wat nu al vaststaat: er komt een nieuwe kampioen.

De Kiloknallers, de straatskaband uit Leiden, doet dit jaar niet mee. De formatie bracht alles wat straatmuzikanten moeten doen. Het publiek in vervoering brengen en zelf heel veel plezier maken. Voor de jury én menig bezoeker een terechte winnaar.

De afwezigheid van de band wil niet zeggen dat er nu niets te beleven valt op het straatmuzikantenfestival. Integendeel. Het aanbod is weer groot, de variatie enorm. Oude bekenden van het festival kunnen het niet laten en treden weer op, maar er zijn ook tal van nieuwkomers die de sfeer van het kampioenschap voor het eerst komen proeven.

Vanaf half twaalf beginnen de eerste solisten, duo’s en groepen te spelen. Elk optreden duurt een half uur waarna de muzikanten weer naar een andere plek in het centrum verhuizen om daar het publiek te vermaken. Rond half vijf worden de winnaars in de verschillende categorieën en de overall winnaar bekendgemaakt.

Aan het slot van de dag is er nog een optreden van The Amazing Stroopwafels. In 2019 stond de band al als slotact in Elst.  Een voorproefje? Luister naar De Slechte Band uit leiden, één van de deelnemers: https://www.youtube.com/watch?v=Zwt8xd93lrc

Uitgelicht

Digitale krant