Afbeelding

Stichting Mijn Eigen Thuis sponsort ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’

Algemeen

ELST – Onlangs ontving ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ een bijzondere donatie van stichting Mijn Eigen Thuis. Met deze donatie sponsort en ondersteunt Mijn Eigen Thuis het uit ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking bestaande ouderinitiatief bij de realisatie van een veilige en bestendige woonvorm voor hun kinderen.

Op 29 september ontving secretaris Gerrit-Jan Roelofsen van ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ uit handen van de heer Offerman van stichting Mijn Eigen Thuis een cheque ter waarde van  € 1.900. Mijn Eigen Thuis is een stichting die ouders van jongeren met een beperking ondersteunt bij het realiseren van zelfstandige woonvormen. Dit doen zij op drie manieren: met geld, met middelen en met kennis.

In dit geval is gekozen voor kennis en expertise in de vorm van een zeer ervaren externe adviseur die al meer dan twintig ouderinitiatieven heeft helpen realiseren. Zo beoordeelt hij onder meer de door ‘Bij Ons Thuis’ opgestelde beleidsstukken en geeft hij zijn visie en tips op onderwerpen als programma van eisen, bestuurssamenstelling, financiële haalbaarheid van de zorg, selectiecommissie en huisregels binnen het wooninitiatief.

Verder wordt de deskundigheid van deze adviseur ingezet bij een aantal geplande vergadersessies. Tijdens deze sessies kunnen bestuursleden en geïnteresseerde ouders de adviseur bevragen en worden allerlei zaken waar bestuur en ouders informatie over wensen besproken.

Voor het in de opstartfase verkerende ouderinitiatief is deze wijze van sponsoring zeer waardevol en een enorme steun in de rug op weg naar de verwezenlijking van hun plannen. Uit cijfers blijkt dat de behoefte aan dit soort beschermde woonvormen groot is en dat er ook in de regio Overbetuwe weinig geschikte woonplekken zijn voor deze doelgroep. 

Met behulp van sponsoring en donaties en in samenwerking met de gemeente Overbetuwe en een aantal lokale ondernemers hoopt ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ op korte termijn in Elst een woonzorgvoorziening te realiseren voor circa zestien uit Overbetuwe en directe regio afkomstige jongeren met een verstandelijke beperking.

Ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ steunen? Zie: www.wooninitiatiefbijonsthuis.nl 

Uitgelicht

Digitale krant