De bus van RN7 en een deel van De Huiskamer bezoekers. (foto: Hester van Aalst)
De bus van RN7 en een deel van De Huiskamer bezoekers. (foto: Hester van Aalst) Foto: Hester van Aalst

Huiskamer van Elst actief op Blauwe Dinsdag

Algemeen

ELST - Ook dit jaar was de Huiskamer van Elst weer actief om de deelnemers aan de alternatieve Vierdaagse op 20 juli te verwelkomen op de Dorpsstraat in Elst. Na de oproep op de donderdagse bijeenkomst bij Aster en die op social media kwamen ongeveer zestig mensen op het evenement af. 

De gemeente Overbetuwe stelde stoelen beschikbaar, zodat naast het terras van Bij Dees extra zitplaatsen met voldoende tussen afstand gerealiseerd konden worden. De gastvrouwen van De Huiskamer deelden gratis koffie en thee uit met warme appelflappen van sponsor Jumbo. De Oldtimers zorgde voor passende muziek. Er waren tafels met Huiskamer Kookt- en Jumbo Vierdaagse boeken. Ook de lokale omroep RN7 was van de partij om wat het interviews te doen en de prima sfeer vast te leggen. Want die sfeer zat er bij de bezoekers goed in door het uitstekende weer, de lekkere achtergrond muziek en de leuke contacten met de wandelaars, waarvan er een aantal ook gezellig koffie kwamen drinken. Natuurlijk was dit evenement ook bedoeld om veel inwoners een gezellige ochtend te bieden. De gratis koffie en thee en na afloop voor iedereen een paar gladiolen was mogelijk door de cheques van OverbetuweDoet en sponsor Aster uitvaartzorg.


De Vierdaagse wandelaars waren aangenaam verrast door dit warme welkom in Elst met volop applaus en aanmoedigingen. Na de ‘corona’-herstart weten velen De Huiskamer van Elst weer te vinden. Toch is er voldoende ruimte voor meer mensen. Geen lidmaatschap of zo, gewoon komen als je zin en tijd hebt. Iedereen is elke donderdag van 10 tot 12 uur op Kokkeland 17 in Elst.

Een deel van de bezoekers, die de wandelaars begroeten. (foto: Hester van Aalst)

Uitgelicht

Digitale krant