Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Links Huub Delea en rechts Franklin Hochstenbach:  samenwerking voor de diabetesvoet
Foto: Links Huub Delea en rechts Franklin Hochstenbach: samenwerking voor de diabetesvoet

Diabetespodotherapie in Dodewaard

  Zakelijk

DODEWAARD - Delea podotherapie start in maart met diabetespodotherapie in Dodewaard aan de Dalwagen 14. Deze uitbreiding van voetengezondheidszorg is een samenwerkingsverband van Hochstenbach, de al gevestigde podotherapeut en Delea podotherapie uit Arnhem.

Sinds enkele jaren worden diabetespatiënten met risico op voetklachten doorverwezen naar een podotherapeut. De reden is dat diabetes de doorbloeding in de voeten kan verslechteren en de werking van de zenuwen in de voeten kan verminderen. Het risico voor de patiënt is verlies van gevoel in de voet en traag herstel na een verwonding aan de voet.De podotherapeut is een specialist op het gebied van voetbelasting. Hij kan het risico op complicaties inschatten en preventief ingrijpen om deze complicaties te voorkomen. De inzet van podotherapeuten maakt deel uit van een breder preventieprogramma. Dank zij deze aandacht is het aantal voetcomplicaties verminderd.

Een diabetespatiënt met een risicovoet kan zijn of haar voetcontrole nu laten doen in Dodewaard. Patiënten hebben een verwijzing nodig van de huisarts of van de specialist in het ziekenhuis. De kosten voor controle, advies en eventueel doorverwijzing naar de pedicure worden rechtstreeks vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt ook voor de pedicurebehandeling als de voeten als risicovoet worden ingeschat.

Door nieuwe samenwerking van Delea en Hochstenbach hoeven patiënten niet meer het dorp uit en is bij voetproblemen raad en daad in de buurt beschikbaar.

Diabetespodotherapie: Delea podotherapie 026- 4422577, info@deleapodotherapie.nl, ook bereikbaar via Zorgmail en Zorgdomein.

Informatie is ook te krijgen bij Podotherapie Hochstenbach, Dalwagen 14 tel. 0488-428757, bij uw huisarts en bij uw pedicure.

Meer berichten