Logo gemeentenieuwsonline.nl

Champi'mer BV opent deuren voor publiek

  Zakelijk

KESTEREN - Het in Kesteren gelegen productiebedrijf van diepvrieschampignons heeft een nieuwe fabriek gebouwd waardoor de capaciteit van de fabriek verdubbeld is. Op zaterdag 16 september van 10.00 uur – 15.00 uur vindt er een open dag plaats met rondleidingen en een hapje en een drankje. Daarnaast zullen er voor de kinderen kookworkshops verzorgd worden door Kokkerelli, Kids University for Cooking.

De oorsprong van Champi'mer BV gaat terug naar 1948, ook wel bekend onder de naam Koel- & Vriesbedrijf Van Soest BV, met als core business oogsten sorteren en handel in appels en peren. In 1969 begonnen ze met het opslaan van diepgevroren producten voor derden. Zeer vooruitstrevend in een marktsegment dat zich begon te ontwikkelen met fruit en friet als hoofdproducten.

Koel- & Vriesbedrijf Van Soest BV begon in 1989 met het invriezen van champignons en is op de dag van vandaag uitgegroeid tot de belangrijkste producent van diepvrieschampignons ter wereld. Deze champignons worden wereldwijd geëxporteerd naar alle leidende merken in de voedingsmiddelenindustrie, catering en retail. in zo'n 60 landen.

Wegens de groeiende vraag in de markt heeft Champi'mer BV recent een nieuwe productielijn geïnstalleerd in een volledig nieuwe hal waardoor de capaciteit van de fabriek verdubbeld is. Het bedrijf laat graag haar productie zien tijdens de open dag. Iedereen is welkom.

Meer berichten