Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zaken Nieuws

Scatt spinning en powertraining

  Zakelijk

ELST - U kent het vast wel Spinning. Het op een speciaal geprepareerde fiets, op het ritme van een pittige beat je het licht uit de ogen fietsen. Maar is dat wel zo? "Nee dat is zeker niet het geval", aldus Hans Derksen (sportfysiotherapeut). Elke les stuk gaan voegt helemaal niets toe aan je conditie sterker nog het breekt alleen maar af.

'Spinning' gebruiken als training, zeker in de wintermaanden is een verstandige en verantwoorde keuze. Het is als (race)fietser heel goed te gebruiken als voorbereiding op je buiten fiets seizoen. Ook voor andere sporters kan het mooie en zinvolle aanvulling of variatie op hun training zijn (denk aan triathleten, hardlopers). Bij Scatt combineren we facetten als plezier, techniek, intensiteit (trainen op hartslag via de polar app) in de lessen.

Naast de reguliere spinning organiseert Scatt speciaal voor sporters die een uitdaging zoeken de powertraining. Powertraining combineert het trainen van conditie met kracht. Kracht trainen we door middel van core-stability oefeningen. Na 30 minuten core-training ga je een uur powerspinnen. Dat is spinnen op vermogen, dus fietsen op wattage. Dit geeft je in het voorjaar direct een enorme voorsprong bij de start van je buitenseizoen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u eens kennis maken, kom dan langs of maak een afspraak voor een proefles spinning. Of bezoek onze website: www.scatt.nl voor aanvullende info.

Meer berichten