Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zaken Nieuws

Honderdste zonnepanelen-installatie in Lingewaard door Atama

  Zakelijk

LINGEWAARD - Bent u milieubewust én zuinig op uw portemonnee? Steeds vaker ontstaan er burgerinitiatieven om zoveel mogelijk burgers, lokale organisaties en kleine ondernemers te betrekken in duurzaamheid voor de wijk. Zo ook in Lingewaard.

Een groep enthousiaste burgers heeft het initiatief genomen om als Lingewaard Energie, in samenwerking met lokale partners (gemeentelijke overheid en bedrijfsleven), door kennis- en informatieoverdracht bewustwording op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing te gaan bevorderen. Dit gebeurt onder andere door de bewoners te helpen in hun keuze bij een geschikte installateur voor zonnepanelen. Atama Solar Energy is in 2013 door Lingewaard Energie geselecteerd om voor de Waterkiep in Huissen de installaties van zonnepanelen op woningen uit te voeren.

Afgelopen week is de honderdste zonnepanelen installatie geplaatst. Daarmee is de 'Waterkiep' door de medewerkers van Atama omgedoopt tot 'Zonnekiep'! Plaatsing van deze honderdste installatie was voor Atama aanleiding de bewoners van het pand aan het Gelderspad 2 in het zonnetje te zetten. Dennis Bosman van Atama overhandigde aan Bianca van Geelen toepasselijk een zonnig boeket.

Bianca vertelde uiterst tevreden te zijn met de levering en installatie van de zonnepanelen. "In totaal achttien stuks, die samen zorgen voor een jaarlijkse besparing van 4370 KWH. Deze installatie heeft het gezin terugverdiend in 6,2 jaar", vertelt Dennis. Bianca en haar man Marcel kozen heel bewust voor Atama. "Via een oom van Marcel kregen we Atama als favoriet bedrijf door. Zelf koos ik heel (milieu-)bewust voor zonnepanelen. Marcel keek meer naar de financiële voordelen. Terwijl we beiden kozen voor deze black-panelen, die qua uitstraling mooi bij het zwarte dak passen."

Bezoek aan de showroom is altijd mogelijk. Atama Solar Energy, Nijverheidsweg 35, Elst; (0)88 2973400; www.atama.nl.

Meer berichten