Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zaken Nieuws

Allesomvattend motorspektakel op De Aam Classic TT van Elst

  Zakelijk

ELST - De geur van racebenzine, het gesnerp van tweetact motorfietsen van weleer, de roffel van viertacten. En dat in combinatie met muziek op de zaterdagavond. De Classic TT van Elst wordt op 20 en 21 juni verreden op het Elster bedrijventerrein De Aam.

Het evenement staat twee dagen bol van de magie van klassieke motoren die ook nog eens aan de tand gevoeld worden tijdens demoraces en een Endurancerace. Het deelnemersveld omvat 260 deelnemers over het weekend en veertig teams van twee rijders op zaterdagavond.

Zaterdagavond vanaf 19.00 uur wordt de drie-uurs demorace van Elst gereden. Een langeafstandswedstrijd, waarvan er slechts drie in Nederland gereden worden, met motoren van vijfentwintig jaar en ouder. Het startveld bestaat uit veertig teams van twee rijders die elkaar afwisselen, wat garant staat voor veel spektakel. Het team dat de meest regelmatige rondetijden heeft neergezet wordt uitgeroepen tot winnaar. De zaterdagavond wordt afgesloten met een spetterende feestavond waarbij de band The Fast Lane de stemming van de feestende bezoekers tot grote hoogten op gaat zwepen.

De zondag staat vanaf 11.00 uur in het teken van demonstraties mat de klassieke raceklassen 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, 750cc, zijspan en de clubklasse. De entree voor de Classic TT van Elst bedraagt vijf euro (zaterdag vanaf 18.00 en zondag vanaf 11.00 uur). Kijk voor meer info op: classic-tt.eu of de Facebookpagina facebook.com/ClassicTTElst.

Meer berichten