Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vikingsleutel gevonden in Rijswijk.  (Andre van Ingen)
Vikingsleutel gevonden in Rijswijk. (Andre van Ingen) (Foto: Andre van Ingen)

Archeologiedagen in het Streekmuseum

  Evenement

OMMEREN - Ook dit jaar worden in geheel Nederland weer de Nationale Archeologiedagen gehouden. Het Streekmuseum Baron van Brakell aan de Provincialeweg 21 in Ommeren doet nu ook weer mee.

Op vrijdag 12 oktober vanaf 13.00 uur, en op zaterdag 13 oktober vanaf 11.00 uur zal het museum in het teken staan van de bijzondere vondsten die de Werkgroep Archeologie van de Historische Kring in de afgelopen halve eeuw in de streek heeft gevonden. Unieke vondsten die laten zien hoe boeiend en leuk archeologie is. Op beide dagen zullen archeologie specialisten van het Streekmuseum aan de bezoekers uitleg geven over deze tentoongestelde vondsten. Van wie waren de voorwerpen? Waarvoor werden ze gebruikt? Wat is de relatie hiervan met het heden? De Betuwe is archeologisch een heel bijzonder gebied. Ook daarover kunnen de bezoekers op beide dagen alles te weten komen. Voor jong, minder jong en oud, de archeologiedagen zijn voor iedereen leerzaam. Zie ook: https://www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl en https://www.archeologiedagen.nl/programma-2018.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>