Logo gemeentenieuwsonline.nl
Hoge Venen. (foto: Michel Lukas)
Hoge Venen. (foto: Michel Lukas)

Presentatie 'Hoge Venen, wildernis van de lage landen'

HETEREN - Natuurfoto Rivierenland organiseert op dinsdag 10 december de presentatie Hoge Venen, wildernis van de lage landen door natuurfotograaf Michel Lucas.

Michel Lucas is een landschapsfotograaf met een eigen herkenbare stijl. ’Meester van de compositie’ wordt hij wel genoemd. Hij won diverse prijzen in fotowedstrijden, schrijft artikelen voor tijdschriften en begeleidt fotoworkshops. Hij wordt vooral geïnspireerd door natuurlijke landschappen. Eén van de meest natuurlijke landschappen van de lage landen vond hij in België: de Hoge Venen. Een uitgestrekt gebied, waar je nog makkelijk kunt verdwalen, met veel reliëf, snelstromende riviertjes en veel mist- en sneeuwdagen.

Een fotogeniek gebied dus, met veel extra’s voor de lage landen, en ook nog eens goed bereikbaar. Zodoende kun je er regelmatig terug keren en het beter leren kennen. Dit was dan ook de reden dat Michel besloot hier voor langere tijd zijn fotografische focus te leggen. Na 10 jaar fotografie publiceerde hij zijn boek over dit gebied. Maar hier hield het niet op. Het boek was een goede basis. De voor de hand liggende foto’s waren gemaakt, nu was er rust en ruimte voor verdiepende foto’s.

We zijn nu drie jaar verder en Michel wil graag laten zien en vertellen hoe zijn 'Hoge Venen fotografie' zich heeft ontwikkeld en wat het hem heeft gebracht. De bijeenkomst is in zalencentrum De Bongerd, Flessenstraat 54 Heteren. Zaal open 19.30 uur; aanvang presentatie 20.00 uur. Entree acht euro (www.michel-lucas.com).

Meer berichten